Over mij

Als 11 jarig meisje wist ik het al; ik wilde bij de televisie werken. Een grote droom werd verwezenlijkt toen ik als puber mee mocht doen bij Club Veronica Kids.

Toen ik 19 was, deed ik toelatingsexamen voor de Filmacademie.      Ze vonden me te jong en vroegen me het jaar daarna terug te komen. Het compliment hoorde ik niet, ik vond de afwijzing vreselijk en dus besloot ik journalistiek te gaan studeren in Tilburg. Ik specialiseerde me in televisie.

In 1992 liep ik stage bij het net opgerichte AT5 in Amsterdam. Na mijn stage werd me een volledige baan aangeboden, maar ik besloot mijn studie af te maken en werkte drie dagen in de week bij de stadszender. Na mijn afstuderen in 1993, ging ik er wel fulltime werken.

Anderhalf jaar later solliciteerde ik op een functie bij het NOS-jeugdjournaal. Tot mijn grote vreugde werd ik aangenomen als redacteur/verslaggever. Wat een leerschool! In de vijf jaar dat ik voor het jeugdjournaal werkte, heb ik leren vertellen op een logische wijze. En dat is ingewikkelder dan je zou denken.

Eigenlijk was ik verwend. Op mijn 24e kreeg ik reeds mijn droombaan. Vijf jaar later was ik toe aan een nieuwe droom. Ik zei mijn baan op en gaf mezelf twee mogelijkheden; een wereldreis of nog een keer die filmacademie proberen.

Het werd het tweede. In 2003 studeerde ik af op de richting Regie Documentaire.

Sindsdien werk ik aan mijn eigen (documentaire)projecten, maar ook voor anderen als freelancer. Zo werkte ik onder meer met Paul Rosenmöller, Felix Rottenberg & Anil Ramdas bij omroepen als AT5, de IKON, de AVRO, MNTL en de VPRO.

Home

Zie ook: